نحوه ثبت نام متقاضیان شرکت در المپیادهای دانشجویی
به اطلاع داوطلبان شرکت در آزمون المپیادهای دانشجویی میرساند، ثبت نام آنان به یکی از دو روش زیر صورت میپذیرد:
1- المپیاد متمرکز
همزمان با ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد داوطلبان علاقمند به شرکت در المپیادهای دانشجویی نیز در آزمون مذکور ثبت نام مینمایند.
توجه: بند مربوط به منحصرا المپیاد، در دفترچه ثبت نام نیز مخصوص دانشجویان سال سوم مقطع کارشناسی می باشد.
2- المپیاد غیرمتمرکز
دانشجویان ممتاز دانشگاههای دولتی، در دی ماه هر سال توسط دانشکدههای محل تحصیل، در رشتههای مربوط به المپیاد به مراکزقطبها معرفی میشوند.
برای انتخاب دانشجویان توسط دانشگاهها، دارا بودن شرایط ذیل ملاک خواهد بود:
1- پنج نفر از دارندگان بالاترین معدل در دوره تحصیل
2- برگزاری آزمون داخلی دانشکده
3- تایید ممتاز بودن دانشجویان با توجه به نوآوری، خلاقیت، دارابودن مدال مسابقات جهانی با توجه به شرایط معدل در رشتههای المپیاد
قطبهای کشوری المپیاد غیرمتمرکز
دانشگاههای کشور به 8 بخش (قطب) دانشگاهی بدین شرح تقسیم میشوند:
قطب 1: دانشگاههای استان تهران (به مرکزیت یکی از دانشگاههای شهر تهران )
قطب 2: دانشگاههای استانهای قزوین، گیلان، مازندران و گلستان (به مرکزیت دانشگاه مازندران)
قطب 3: دانشگاههای استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سمنان (به مرکزیت دانشگاه فردوسی مشهد)
قطب 4: دانشگاههای استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان (به مرکزیت دانشگاه تبریز)
قطب 5: دانشگاههای استانهای اصفهان، چهارمحال وبختیاری، ایلام، قم، مرکزی و خوزستان (به مرکزیت دانشگاه اصفهان)
قطب 6: دانشگاههای استانهای فارس، بوشهر، کهکیلویه و بویر احمد و یزد (به مرکزیت دانشگاه شیراز)
قطب 7: دانشگاههای استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان (به مرکزیت دانشگاه شهید باهنر کرمان)
قطب 8: دانشگاههای استانهای همدان، لرستان، کردستان و کرمانشاه (به مرکزیت دانشگاه بوعلی سینای همدان)
تسهیلات برگزیدگان المپیادهای علمی و دانشجویی
برگزیدگان المپیاد در هر یک از رشتههای المپیاد در دو مرحله معرفی میشوند. تسهیلاتی که تاکنون برای برگزیدگان المپیادها به تصویب رسیده، به شرح زیر است:
1- دانشجو (رتبههای اول تا سوم المپیادهای دانشجویی ) در طول تحصیل در دورههای تحصیلات تکمیلی میتواند برای ارائه مقاله در کنفرانسهای خارجی از تسهیلاتی که از سوی وزارت مربوط تأمین میشود، استفاده کند. دوره کارشناسی ارشد
2- در اصلاحیه آیین نامه شماره 21/533107 مورخ 92/9/30 شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم , تحقیقات و فناوری: مطابق بند الف ماده 2-2 این آیین نامه، رتبه اول تا پانزدهم مرحله نهایی المپیادهای علمی دانشجویی کشور میتوانند بدون شرکت در آزمون کارشناسی ارشد متناسب با تعداد داوطلب و ظرفیت هر رشته محل در دفترچه شماره 2 کارشناسی ارشد، با معرفی مرکز المپیاد سازمان سنجش, مستقیما توسط دانشگاهها پذیرفته شوند.
3- در اصلاحیه آیین نامه شماره 21/533107 مورخ 92/9/30 شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم , تحقیقات و فناوری: مطابق بند الف ماده 6-2 این آیین نامه، رتبه اول تا پانزدهم مرحله نهایی المپیادهای علمی دانشجویی کشور در صورت کسب حدنصاب علمی برابر با 80 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در همان رشته آزمون میتوانند بدون شرکت در آزمون کارشناسی ارشد متناسب با تعداد داوطلب و ظرفیت هر رشته محل در دفترچه شماره 2 کارشناسی ارشد، با معرفی مرکز المپیاد سازمان سنجش , مستقیما توسط دانشگاهها پذیرفته شوند.
4 – آیین نامه مورخ 27/3/93 شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم،تحقیقات و فناوری در خصوص پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی دکتری:
4-1 – داشتن میانگین کل معدل 16 و بالاتر در دوره کلرشناسی و میانگین معدل کل 17 در کارشناسی ارشد بدون احتساب نمره پایان نامه در این دوره
4-2 – بیش از دوسال از تاریخ دانشآموختگی متقاضی نگذشته باشد.
4-3 – کسب 70 امتیاز از فعالیت آموزشی، پژوهشی و مصاحبه
4-4 – برگزیدگان المپیادهای دانشجویی در نحوه محاسبه امتیازات آموزشی (حداکثر 30 امتیاز) به شرح ذیل با توجه به رتبه کسب شده در المپیاد، امتیازات ذیل را دارا میباشند:
- رتبه اول تا سوم 5 امتیاز
- رتبه چهارم تا ششم 4 امتیاز
- رتبه هفتم تا نهم 3 امتیاز
- رتبه دهم تا دوازدهم 2 امتیاز
- رتبه سیزدهم تا پانزدهم 1 امتیاز
5 - نفرات اول تا سوم مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور با تایید سازمان سنجش آموزش کشور که متقاضی دریافت بورس دکتری خارج از کشور باشند، میتوانند برای تشکیل پرونده با رعایت ضوابط و معرفی مرکز المپیاد به اداره بورس مراجعه نمایند.
6- نفرات اول تا سوم مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور با تایید سازمان سنجش آموزش کشور میتوانند از بورس تحصیلی نخبگان استفاده نمایند.
7- نفرات اول تا سوم مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور با تایید سازمان سنجش آموزش کشور و معرفی بنیاد ملی نخبگان به نظام وظیفه میتوانند خدمت سربازی را با سپری کردن یک دوره آموزش نظامی و انجام پروژههای پژوهشی روی موضوعات مورد نیاز کشور بگذرانند.